Voimistaan huolimatta FixU Drink ei ole mikään taikajuoma, vaan ravintolisä, joka on valmistettu synergistisesti toimivista luonnollisista ainesosista.
FixU:n yhtenä tärkeimmistä aineksista vaikuttaa dihydromyrisetiini, lyhennettynä DHM, joka on japanilaisesta rusinapuusta (Hovenia Dulcis) saatava kasviperäinen flavonoidi. Aasiassa Hovenia Dulcis on ollut tunnettu ja käytetty laajasti jo vuosisatojen ajan, erityisesti Japanin ja Kiinan kansanlääketieteessä, mutta länsimaissa sen tutkiminen aloitettiin vasta 80-luvulla. DHM käyttötarkoituksia on monia, sitä on jopa käytetty torjumaan alkoholin myrkytys- ja vieroitusoireita lääkinnällisen hoidon tukena. Vuosina 2010, 2012 ja 2017 tehdyissä tieteellisissä tutkimuksissa on selvinnyt aineella olevan maksaa suojaavia ominaisuuksia.
Hovenia Dulcis (DHM) ei valitettavasti ole vielä hyväksytty elintarvikekäyttöön EU-alueella joten tuotetta ei voida vielä myydä elintarvikkeena EU:ssa. Hyväksyntäprosessi uuselintarvikkeeksi on parhaillaan meneillään.
Maarianohdaketta (Silybum Marianum) on tutkittu laajasti 1980-luvulta alkaen ja sitä on käytetty maksan suojaamiseen ja jopa maksan toimintakyvyn palauttamiseen.
Vuonna 2004 julkaistiin ensimmäinen relevantti tuplasokkotutkimus Viikunaopuntian (Opuntia Ficus) käytöstä krapulan oireiden ehkäisemiseksi. Tutkimuksessa todettiin Opuntia Ficus- uutteella olevan kohtalainen vaikutus krapulan oireiden lieventämiseen joka todennäköisesti pohjautuu tulehdusresponssin estämiseen.
Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa, joka oli jatkumoa vuonna 1987 tehtyyn pieneen otantaan, tietyllä tavalla uutettu ginseng-lajikeen uute (Red Ginseng) pienensi ajan kuluessa alkoholipitoisuutta veressä sekä uloshengityksessä nopeammin kuin verrokkiryhmällä. Lisäksi koehenkilöt kokivat krapulan oireet lievemmiksi kuin verrokkiryhmällä. Samankaltaisia tuloksia saatiin ensimmäisessä vuonna 1987 toteutetussa tutkimuksessa. Täten on spekuloitu, että tietyllä tavalla preparoitu ja uutettu ginseng voi nopeuttaa maksan toimintaa ja auttaa kehoa prosessoimaan alkoholia tehokkaammin.
Jujube-hedelmää (Ziziphus Jujuba) on käytetty aasialaisessa kansanlääkinnässä pitkään unen laadun parantajana erityisesti teeuutteena. Ensimmäisissä eläinkokeissa 2000-luvulla osoitettiin sen lisäävän syvää unta hiirillä. Lääketieteellisessä ihmistutkimuksessa Jujuba-hedelmästä prosessoidulla uutteella on osoitettu olevan lievä sedatiivinen vaikutus joka saattaa vaikuttaa positiivisesti unen laatuun. Lisäksi vuonna 2017 ilmestynyt yhteenveto osoitti että jujubehedelmän ainesosat omaavat neuroprotektiivisia, eli aivoa ja hermostoa suojaavia, ominaisuuksia.
Aminohappo N-Asetyyli-Kysteiinin ja Kysteiinin on vuosikymmenten ajan osoitettu tukevan kehoa erilaisin vaikutuksin jotka eivät ainoastaan liity krapulan mekanismeihin vaan myös yleiseen hyvinvointiin, myrkynpoistomekanismeihin ja vastustuskykyyn. Kysteiini on tärkeä rakennusaine glutationille, joka on kehollemme tärkeä lääkeaineiden ja myrkyllisten aineiden metabolian kannalta. Jotkut tutkimukset jopa nostavat glutationin kehomme tärkeimmäksi antioksidantiksi. N-asetyyli-Kysteiinin / Kysteiinin on osoitettu olevan kriittisessä roolissa mm. maksan toiminnalle, vastustuskyvylle ja se voi jopa tehostaa maksan puhdistuskykyä toksiineita vastaan. Kysteeiniä on tutkittu jo hieman myös Suomessa, sillä vuonna 2020 suomalainen tutkimusryhmä osoitti kysteiinin estävän tai lieventävän krapulan oireita kuten pahaa oloa, päänsärkyä, stressiä ja ahdistusta.